Chec cu nuca si rahat

Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu 300g zahar, aromele si 8 linguri apa rece, pana se face ca o crema si creste in volum. Intr-un alt castro

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua mari
  • 500g zahar
  • 350g faina
  • 16 linguri apa rece
  • 2 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un varf de sare
  • 1/2 pachet praf de copt
  • un castronel nuci macinate
  • un castronel rahat taiat bucatele

Mod de preparare

Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu 300g zahar, aromele si 8 linguri apa rece, pana se face ca o crema si creste in volum. Intr-un alt castron se mixeaza albusurile spuma cu 200g zahar, 8 linguri apa rece si 1/2 pachet praf de copt + varf de sare, pana creste si se intareste. In castronul cu galbenusuri se pune nuca macinata + faina, se amesteca. Tot in acest castron se adauga si albusurile batute spuma si se amesteca foarte usor, de jos in sus.

Ungem si tapetam doua tavi de cozonac , punem jumatate din compozitie in ambele tavi, asezam bucatelele de rahat si turnam restul de compozitie, nivelam cu furculita, mai bine zis invartim putin cu furculita prin compozitie ca sa se aseze rahatul. Punem tavile la cuptor, cuptorul incins dinainte, foc potrivit, cca.1h. Dupa ce s-au racit le putem pudra cu zahar.
P.S. Castronul unde amestecam galbenusurile trebuie sa fie mai incapator decat cel unde batem albusurile.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Un preparat care urmareste structura clasica de lasagna: straturi bine delimitate cu sos delicios de carne, toate ascunse sub...

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca