Chec glazurat in doua culori

Pentru a prepara aceasta reteta de chec glazurat in doua culori sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, esenta de rom, cacao, lapte, unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • esenta de rom
  • cacao
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte fiert
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 pachet de unt

Mod de preparare

Ouale se separ. Albusurile se bat spuma, cu sare. Se adauga galbenusurile, zaharul, uleiul, faina. Se imparte compozitia in doua. Intr-o jumatate se adauga cacao. Se ung 2 tavi si se adauga in una checul cu cacao, iar in cealalta checul simplu. Se pun la cuptor. Cand sunt gata, se scot si se taie felii.

Pentru a pregati crema, se fierbe laptele. Galbenusurile de la cele 8 oua se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu laptele. Se pun pe foc, la bain-marie. Se lasa la rece putin, apoi se adauga untul si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se taie o felie de chec alb, se pune  un strat de crema, in continuare o felie de chec cu cacao si tot asa pana se termina checurile.


Se face o glazura de ciocolata cu care se imbraca checul.

Alte retete recomandate:

Glazura de ciocolata

Tiramisu

Pasca fara aluat

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...