Chec glazurat in doua culori

Pentru a prepara aceasta reteta de chec glazurat in doua culori sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, esenta de rom, cacao, lapte, unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • esenta de rom
  • cacao
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte fiert
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 pachet de unt

Mod de preparare

Ouale se separ. Albusurile se bat spuma, cu sare. Se adauga galbenusurile, zaharul, uleiul, faina. Se imparte compozitia in doua. Intr-o jumatate se adauga cacao. Se ung 2 tavi si se adauga in una checul cu cacao, iar in cealalta checul simplu. Se pun la cuptor. Cand sunt gata, se scot si se taie felii.

Pentru a pregati crema, se fierbe laptele. Galbenusurile de la cele 8 oua se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu laptele. Se pun pe foc, la bain-marie. Se lasa la rece putin, apoi se adauga untul si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se taie o felie de chec alb, se pune  un strat de crema, in continuare o felie de chec cu cacao si tot asa pana se termina checurile.


Se face o glazura de ciocolata cu care se imbraca checul.

Alte retete recomandate:

Glazura de ciocolata

Tiramisu

Pasca fara aluat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata orientala cu penne

Nu m-am gandit niciodata ca pastele pot fi atat de bune chiar si in salate. Merita sa faceti o incercare! Pentru aceasta...

Salata orientala cu penne
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca