Chec glazurat in doua culori

Pentru a prepara aceasta reteta de chec glazurat in doua culori sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, esenta de rom, cacao, lapte, unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • esenta de rom
  • cacao
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte fiert
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 pachet de unt

Mod de preparare

Ouale se separ. Albusurile se bat spuma, cu sare. Se adauga galbenusurile, zaharul, uleiul, faina. Se imparte compozitia in doua. Intr-o jumatate se adauga cacao. Se ung 2 tavi si se adauga in una checul cu cacao, iar in cealalta checul simplu. Se pun la cuptor. Cand sunt gata, se scot si se taie felii.

Pentru a pregati crema, se fierbe laptele. Galbenusurile de la cele 8 oua se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu laptele. Se pun pe foc, la bain-marie. Se lasa la rece putin, apoi se adauga untul si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se taie o felie de chec alb, se pune  un strat de crema, in continuare o felie de chec cu cacao si tot asa pana se termina checurile.


Se face o glazura de ciocolata cu care se imbraca checul.

Alte retete recomandate:

Glazura de ciocolata

Tiramisu

Pasca fara aluat

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...