Chec Marilena

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma foarte tare cu 100 g zahar. Margarina se freaca cu restul de zahar pana nu se mai simte zaharul si-si dublea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 9 oua
  • 750 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita amoniac (stins in zeama de lamaie)
  • 450 g margarina Rama
  • 5-6 linguri cacao
  • 1 cana nuca maruntita ( mai mare)
  • Rahat taiat cubulete ( divers colorat 4-5 bucati)
  • Coaja de la o lamaie mare
  • Zahar vanilat
  • Faina

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma foarte tare cu 100 g zahar. Margarina se freaca cu restul de zahar pana nu se mai simte zaharul si-si dubleaza volumul. In margarina frecata se adauga rand pe rand galbenusurile, amoniacul stins si laptele. Se adauga aromele (coaja de lamaie si vanilia.

Faina cernuta se incorporeaza ca la pandispan de jos in sus, alternand o lingura de faina cu una de albus. Compozitia trebuie sa aiba consistenta smantanii foarte groase. Se folosesc 3 tavi de cozonac: 2 mari si una mica care se tapeteaza cu margarina si faina. Se umplu tavile ¾ cu aceasta compozisie, in cea ramasa se adauga cacaoa, si se toarna dara pe mijlocul aluatului in lung.

La final, se presara nuca si bucatelele de rahat date prin faina. In cuptorul incins in prealabil se coace la foc mic. Tavile se introduc toate, cele mari lateral iar in mijloc cea mica. In timpul coptului este bine sa le intorci o data.


Se taie felii.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Taitei lati cu galbiori, smantana, ierburi si marar

Gatesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente100% naturale. Asta e sloganul din ultima vreme in materie de gatit....

Taitei lati cu galbiori, smantana, ierburi si marar
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise