Chec Marilena

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma foarte tare cu 100 g zahar. Margarina se freaca cu restul de zahar pana nu se mai simte zaharul si-si dublea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 9 oua
  • 750 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita amoniac (stins in zeama de lamaie)
  • 450 g margarina Rama
  • 5-6 linguri cacao
  • 1 cana nuca maruntita ( mai mare)
  • Rahat taiat cubulete ( divers colorat 4-5 bucati)
  • Coaja de la o lamaie mare
  • Zahar vanilat
  • Faina

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma foarte tare cu 100 g zahar. Margarina se freaca cu restul de zahar pana nu se mai simte zaharul si-si dubleaza volumul. In margarina frecata se adauga rand pe rand galbenusurile, amoniacul stins si laptele. Se adauga aromele (coaja de lamaie si vanilia.

Faina cernuta se incorporeaza ca la pandispan de jos in sus, alternand o lingura de faina cu una de albus. Compozitia trebuie sa aiba consistenta smantanii foarte groase. Se folosesc 3 tavi de cozonac: 2 mari si una mica care se tapeteaza cu margarina si faina. Se umplu tavile ¾ cu aceasta compozisie, in cea ramasa se adauga cacaoa, si se toarna dara pe mijlocul aluatului in lung.

La final, se presara nuca si bucatelele de rahat date prin faina. In cuptorul incins in prealabil se coace la foc mic. Tavile se introduc toate, cele mari lateral iar in mijloc cea mica. In timpul coptului este bine sa le intorci o data.


Se taie felii.

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca