Cheescake cu fructe si bezea

Prajitura cheescake este o reteta simpla si gustoasa. Ingredientele necesare sunt: biscuiti, branza, oua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 de grame de biscuiti
  • 50 de grame de unt topit
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 160 de grame de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 3 linguri cu varf de amidon alimentar (Dr. Oetker)
  • 450 ml. de lapte
  • 1 lingura rasa de gelatina granulata
  • 250 de grame de branza de vaci proaspata
  • bine stoarsa
  • fructe proaspete sau din compot - eu am folosit piersici din compot
  • Pentru bezea
  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar

Mod de preparare

Pentru a pregati cheescake pentru inceput dam biscutii prin masina de tocat sau blender apoi topim untul. Odata topit, punem untul pest biscuitii sfaramati. Framantam si astfel obtinem aluatul pentru cheescake. Punem compozitia formata intr-o forma de tort cu inel detasabil, acoperind fundul si urcand cam 2-3 cm si pe pereti, presand foarte bine:. Dam la rece pentru 30 de minute.

Intre timp pregatim crema pentru cheescake
Gelatina o inmuiem in 2-3 linguri de apa. Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga amidonul. Amestecam pana se omogenizeaza. Punem laptele la incalzit apoi il turnam peste compozitia de galbenusuri, amestecand continuu. Vasul se transfera pe foc mic si se fierbe amestecand intr-una, pana cand se ingroasa bine, apoi se trage de pe foc. Adaugam branza de vaci, in crema fierbinte. Mixam pentru a obtine o crema fina. 
In crema calda se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la dizolvarea completa. Peste blatul din biscuiti deja intarit, se aseaza fructele apoi urmeaza stratul de crema semifluida si se da imediat la rece.

 

Pregatim spuma din albusuri:
Albusurile de bat spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana se formeaza o bezea ferma iar granulele de zahar s-au topit complet. Se adauga lingura cu lingura bezeaua deasupra cremei. Pentur un aspect mai elegant a cheescake-ului spuma se poate flamba.


Reteta a fost adaugata de lauralaurentiu pe forumul culinar.ro

 

Alte cheescake-uri recomandate

Cheesecake brownie

Cheescake cu ciocolata

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gnocchi cu carnati de curcan

M-am inspirat dupa reteta lui Timea,a iesit ceva bun.

Gnocchi cu carnati de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca