Cheesecake clasic

Cheesecake clasic este o reteta de prajitura care este foarte simlu de preparat. Contine pe langa crema de branza, oua, zahar si biscuiti si unt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g crema de branza
  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 300 g biscuiti digestivi
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • o lingurita esenta de rom
  • 100 g unt

Mod de preparare

Intai de toatre se maruntesc bine biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie sau cu a unui ciocan de batut carne. Firmiturile obtinute din biscuiti se amesteca cu untul si se apasa apoi pe fundul unei tavi rotunde cu marginile detasabile. Se pune pentru 15 minute la rece.
In acest timp facem crema de branza.
Se amesteca galbenusurile cu crema de branza, zaharul si aromele, iar separat intr-un vas se bat albusurile spuma.
Cand am obtinut o spuma tare si una mestec omogen cu branza, le amestecam cu grija pe cele doua, dupa care varsam compozitia nou formata in tava pe fundul careia am facut blatul din biscuiti.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la foc mic. Stingeti apoi focul, dar nu deschideti usa. Lasati acolo pana s-a racit, dupa care mai puneti in frigider pentru cateva ore.


Cand taiati folositi un cutit umezit. Se taie felii se se serveste ca desert, alaturi de ceai ori cafea.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu ciocolata si frisca

Parca n-am mai facut de mult ceva super ciocolatos :))

Desert prajitura cu ciocolata si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca