Cheesecake cu caramel si nuci

Cheesecake cu caramel si nuci este un desert excelent pentru orice ocazie. Pentru aceasta reteta de cheesecake aveti nevoie de biscuiti, crema de branza, nuci, zahar si smantana dulce.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crusta:
  • 200g biscuiti simpli sau digestivi
  • 50g zahar
  • 115g unt topit
  • Crema de branza:
  • 1kg crema de branza
  • 200g zahar
  • 3 linguri faina
  • 5 oua (la temperatura camerei)
  • 80ml smantana lichida (30% grasime)
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Sosul caramel:
  • 3/4 cana zahar
  • 3 linguri apa
  • 12 linguri smantana lichida (30% grasime)
  • 1 mana nuci prajite si tocate grosier pentru decor

Mod de preparare

Aceasta reteta de cheesecake cu caramel si nuci este un fel de prajitura care se face foarte repede. Se aseamana foarte mult si cu alte retete de cheesecake de pe culinar.ro, insa la acest sortiment avem in plus sosul de caramel si nucile care ii dau o aroma deosebita.

Pentru baza prajiturii se maruntesc biscuitii icu ajutorul robotului de bucatarie, dupa care se pun intr-un castron incapator la care se adaugam zaharul si untul topit. Se amesteca bine, iar apoi se pune toata compozitia intr-o tava, unsa cu unt, cu pereti detasabili. Eu am folosit o tava cu diametrul de 24 cm. Firmiturile de biscuiti se intintdpe baza si peretii tavii, se acopera cu o foie alimentara si se pune la rece.

In acest timp se pregateste crema de branza. Amestecati rand pe rand toate ingredientele pentru umplutura de branza, pana cand obtineti un amestec omogen. O data obtinut amestecul cremos se toarna peste blatul de biscuiti si se pune la cuptorul preincalzit.

In primele 15 minute se coace la foc mediu, iar apoi la foc mic pentru 1 ora sau pana cand marginile incep sa se rumeneasca. Cand e scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si apoi puneti la frigider.

La servire veti folosi sosul caramel. Acesta se face foarte simplu. Mai intai caramelizati zaharul. Cand acesta incepe sa prinda culoare, turnati peste smantana lichida si amestecati continuu pana cand se ingroasa.


Se serveste rece, cu sos de caramel si nuci prajite.
Sursa acestei retete este blogul culinar Anita's Kitchen Flavors.
Alte retete de cheesecake recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii