Cheesecake cu caramel si nuci

Cheesecake cu caramel si nuci este un desert excelent pentru orice ocazie. Pentru aceasta reteta de cheesecake aveti nevoie de biscuiti, crema de branza, nuci, zahar si smantana dulce.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crusta:
  • 200g biscuiti simpli sau digestivi
  • 50g zahar
  • 115g unt topit
  • Crema de branza:
  • 1kg crema de branza
  • 200g zahar
  • 3 linguri faina
  • 5 oua (la temperatura camerei)
  • 80ml smantana lichida (30% grasime)
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Sosul caramel:
  • 3/4 cana zahar
  • 3 linguri apa
  • 12 linguri smantana lichida (30% grasime)
  • 1 mana nuci prajite si tocate grosier pentru decor

Mod de preparare

Aceasta reteta de cheesecake cu caramel si nuci este un fel de prajitura care se face foarte repede. Se aseamana foarte mult si cu alte retete de cheesecake de pe culinar.ro, insa la acest sortiment avem in plus sosul de caramel si nucile care ii dau o aroma deosebita.

Pentru baza prajiturii se maruntesc biscuitii icu ajutorul robotului de bucatarie, dupa care se pun intr-un castron incapator la care se adaugam zaharul si untul topit. Se amesteca bine, iar apoi se pune toata compozitia intr-o tava, unsa cu unt, cu pereti detasabili. Eu am folosit o tava cu diametrul de 24 cm. Firmiturile de biscuiti se intintdpe baza si peretii tavii, se acopera cu o foie alimentara si se pune la rece.

In acest timp se pregateste crema de branza. Amestecati rand pe rand toate ingredientele pentru umplutura de branza, pana cand obtineti un amestec omogen. O data obtinut amestecul cremos se toarna peste blatul de biscuiti si se pune la cuptorul preincalzit.

In primele 15 minute se coace la foc mediu, iar apoi la foc mic pentru 1 ora sau pana cand marginile incep sa se rumeneasca. Cand e scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si apoi puneti la frigider.

La servire veti folosi sosul caramel. Acesta se face foarte simplu. Mai intai caramelizati zaharul. Cand acesta incepe sa prinda culoare, turnati peste smantana lichida si amestecati continuu pana cand se ingroasa.


Se serveste rece, cu sos de caramel si nuci prajite.
Sursa acestei retete este blogul culinar Anita's Kitchen Flavors.
Alte retete de cheesecake recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu slaninuta la cuptor

Am gasit la bucataras Gaby_d aceasta reteta pe care am modificat-o foarte usor.Mi-a placut la nebunie!! E usor de facut,...

Omleta cu slaninuta la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca