Cheesecake-ul este un desert pe baza de crema de branza foarte iubit. Poate fi copt sau nu, pregatit cu fructe sau clasic. Iti propunem sa incerci o varianta revigoranta a cheesecake-ului, la cana, daca doresti sa prepari un anumit numar de portii.
1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius. Marunteste bine biscuitii, amesteca-i cu untul topit si pune-i intr-o tigaie incinsa la foc mediu cat sa se rumeneasca. Imparte crusta de biscuiti in fiecare forma (potrivita pentru cuptor) si apasa cu degetele.
2. Intr-un bol mediu toarna zeama de lamaie impreuna cu zaharul si amesteca pana se dizolva. Adauga crema de branza si mixeaza din nou. Apoi adauga oul, mixeaza pana e incorporat, apoi adauga frisca lichida si extractul de vanilie si mai mixeaza pana cand obtii un amestec omogen.
3. Pune apa la fiert intr-o oala. Aseaza cu o lingura amestecul de crema de branza in mod egal in fiecare forma, dupa care aseaza formele intr-o tava pentru cuptor. Toarna apa fiarta pana acopera 3/4 din vasele cu cheesecake-ul, si da-o la cuptor pentru 25-30 de minute. Marginile vor parea solide dar mijlocul nu trebuie sa fie ferm.
4. Scoate formele din apa si lasa-le sa se raceasca complet, apoi da-le la frigider pentru 2 ore cel putin. Pune un strat uniform de crema de lamaie, decoreaza cu frisca si felii de lamaie si bucura-te de un desert delicios, revigorant.
Cheesecake-ul cu lamaie la cana este un desert revigorant, delicios, usor, ce se serveste rece.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii