Cheesecake fara coacere - Reteta video

Astazi iti voi prezenta o reteta mega populara - atat de populara incat am adoptat-o. Este vorbsa de cheescake! Iar astazi iti voi pregati unul care nu necesita coacere. Cam despre asta este vorba cand vorbim despre confortul din bucatarie.

Portii
8
Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g biscuiti digestivi
  • 160 g unt calitativ, topit in prealabil, obligatoriu la temperatura camerei,
  • 500 g crema de branza calitativa,
  • 3 pliculete de gelatina,
  • 1 pliculet de intaritor de frisca,
  • 450 ml Creme Patisserie,
  • 450 ml lapte,
  • 2 lingurite de scortisoara macinata,
  • 1 lingurita de cardamon macinat,
  • 3 pliculete de zahar bourbon,
  • 2 lingurite de esenta de cafea
  • 150 g zahar, depinde cat de dulce preferi
  • o lingurita de coaja de portocala rasa
  • putin unt si putin zahar pudra pentru tapetat tava

Mod de preparare

Rupe biscuitii si macina-i intr-un blender; O sa ai nevoie de un blender bun pentru a zdrobi biscuitii. Sau poti pur si simplu sa invelesti biscuitii intr-un prosop si sa-i zdrobesti cu un sucitor.


Tapeteaza cu unt si zahar pudra o forma de tarta cu fund detasabil; Incorporeaza in totalitate biscuitii cu scortisoara si cardamonul, apoi amesteca-i cu untul astfel incat sa obtii un aluat umed si usor de modelat;


Preseaza in toate colturile formei de tarta si intinde stratul de biscuiti egal si niveleaza-l bine;


Umezeste-ti putin mainile cu apa si apasa usor pe biscuiti pentru a crea un strat unificat;


Lasa tava-n frigider pentru cca 15 minute pentru a se intari blatul; Hidrateaza gelatina in 300 ml lapte rece;


Amesteca in blender, pe viteza mica, crema de branza, 150 ml lapte rece, intaritorul de frisca si Creme Patisserie;


Adauga ambele tipuri de zahar si mixeaza pe ultima treapta de viteza; La foc mic, intr-un ibric, fara a ajunge la fierbere, amesteca laptele cu gelatina pana ce devine usor caldut, iar granulele de gelatina sunt complet dizolvate;


Adauga laptele cu gelatina in blender peste cealalta compozitie si amestecati pana se distribuie uniform;


Scoate apoi forma de tarta din frigider si adauga crema in ea; Misca forma de tarta stanga-dreapta pana se niveleaza si las-o la frigider pentru cca 2 ore;


Serveste-o cu ce topping doresti, fie ca vorbim de unul de fructe de padure, unul de ciocolata sau alte minunatii de genul, acest desert este perfect indiferent de anotimp.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos

M-am inspirat de pe blogul lui divainbucatarie

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca