Cheesecake-ul fin cu capsuni este o reteta delicioasa si usor de preparat cu crema fina de branza si capsuni din abudenta. Este un desert cu textura crocanta de la blatul de biscuiti, cu crema fina si aroma de fructe.
Prima data maruntim biscuitii la robot, topim untul si-l amestecam cu biscuitii. Tapetam o forma de tort cu pereti detasabili cu biscuitii, presam cu mana si dam forma la rece pentru jumatate de ora.
Amestecam crema de branza Delaco cu zaharul si esenta de vanilie, laptele, coaja de lamaie.
Hidratam gelatina in putina apa rece, o lasam sa se umfle si apoi o topim pe foc la flacara mica fara sa o lasam sa fiarba. O incorporam in crema de branza.
Intindem crema peste biscuiti in forma, gemul deasupra iar capsunile taiate in jumatati sau felii, le asezam deasupra dupa imaginatie.
In 200 ml apa dizolvam pliculetul de tort gelee, adaugam si siropul de capsuni, amestecam bine si fierbem un minut pe foc. Turnam jeleul peste capsuni si dam cheesecake-ul la frigider pentru 3-4 ore, cel mai bine peste noapte. Pofta buna!
ai multe retete, pe:http://pasiunilealynei.wordpress.com/
Feliile de cheesecake fin cu capsuni le putem servi alaturi de un glob de inghetata de vanilie.
Am pregatit o prajitura finuta si umeda, inspirandu-ma de la lucia_bp de pe reteteculinare.ro. Imi pare rau ca m-am jucat...
Desert prajitura marmorata, cu branza si stafideGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa