Chifle dulci

O reteta de chifle pufoase si dulci cu gust de ciocolata potrivite pentru un desert rapid si foarte gustos.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluatul care se pune deasupra chiflelor:
  • 100 gr de unt
  • 40 gr zahar pudra
  • 90 gr faina.
  • Ingredinte pentru aluatul de chifle:
  • Un cub de drojdie de 25 gr
  • 550 gr faina
  • 8 gr de budica de ciocolata
  • 2 lingurite cu varf de cacao
  • 230 gr de lapte de cocos
  • un ou
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 100 gr unt.

Mod de preparare


Pentru aluatul care se pune deasupra chiflelor amestecam toate ingredientele. Se intinde aluatul intre doua folii de plastic si se da la rece pana il folosim. Cand avem nevoie de aluat , scoatem din frigider si decupam cercuri cam cat sa acopere partea de sus a bilei de aluat. Cu acest aluat trebuie sa lucram repede, caci daca se incalzeste trebuie sa reluam totul fiindca se rupe usor.

Pentru aluatul de chifle,amestecam toate ingredientele si se face un aluat elastic care se pune la crescut pana isi dubleaza volumul. Cam 60 - 90 minute. Dupa ce a crescut se rastoarna pe masa putin infainata si se fac cam 14-16 bilute, acestea se aseaza in tava in care se vor coace. Le ungem cu lapte si asezam peste ele discurile din aluatul alb, cel cu unt. Cu un cutit ascutit realizam modelele dorite pe dicul alb si lasam sa mai creasca cam 30-40 minute.Dupa ce acestea cresc o sa se vada frumos modelul conturat. Se baga la cuptor preincalzit si se coc cm in 12 - 15 minute.

Pofta mare.


Chiflele dulci se pot servi a atare sau langa un pahar de lapte cald.

Reteta de Chifle dulci a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Irenke

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza

Am pregatit aceasta rulada aperitiv pentru masa de Craciun. Pot sa spun ca a fost cel mai apreciat aperitiv si s-a terminat...

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii