Ciocolata de casa cu stafide

Ciocolata de casa cu stafide este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa ve trebuie 250 g zahar, 150 ml apa, 250 g lapte praf, 2-3 linguri cacao, 150 g unt, esenta de rom, alune, stafide.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 150 ml apa
  • 250 g lapte praf
  • 2-3 linguri cacao
  • 150 g unt
  • esenta de rom
  • alune
  • stafide.

Mod de preparare

Ciocolata de casa cu stafide este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa se fierbe prima data apa cu zahar, pana cand se obtine un sirop gros, ca la dulceata. Se adauga untul si se amesteca pana la topirea completa. Siropul se pune fierbinte, putin cate putin, peste laptele praf amestecat cu cacao. Se amesteca energic pana la incorporarea completa. Se adauga esenta de rom si umpluturile preferate (alune, stafide, nuci, migdale, fructe confiate, etc).
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava, niveland bine cu ajutorul unei linguri, trecute tot timpul prin apa. Se lasa tava la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.
Consistenta ciocolatei de casa difera in functie de modul in care este fiert siropul. Astfel ca, in cazul unui sirop foarte bine legat, ciocolata de casa se va inchega mai repede si va avea o consistenta mai densa; iar daca siropul este mai fluid, ciocolata va avea nevoie de un timp mai mare de stat la rece, iar consistenta ei va fi mai cleioasa.


Ciocolata de casa se serveste ca si desert ori gustare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru servirea ciocolatei de casa ar fi util un platou de servire KitchenCraft de la Kitchenshop.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare aromata cu vinete si pui

Mancare aromata cu vinete si pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca