Citrus tarts

Citrus tarts este o reteta culinara de mini tarte cu lamaie, reteta frantuzeasca, proaspata si revigoranta si usor de preparat.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri lapte
  • 250 g faina
  • Crema de citrice:
  • 2 lamai
  • 1 portocala
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri faina

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, untul moale si faina. Aluatul nu se framanta prea mult pentru a ramane fraged. Se pune in folie alimentara si se da la rece pentru 20-30 minute.

Crema:

Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, zeama de la citrice si coaja acestora data pe razatoare.

Asamblarea:

Se ung formele de tarte cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se garnisesc cu aluat, apoi se umplu cu crema de citrice. Se coc in cuptorul deja incalzit, pentru 25-30 minute.


Citrus tarts se lasa sa se raceasca, se scot din forme si se decoreza cu ciocolata topita sau frisca. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa