Ciupercute

Pentru a realiza aceasta reteta de ciupercute, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, ulei, lapte, amoniac, faina, esenta de vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 oua
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 5 linguri apa
  • 2 lingurite amoniac
  • o esenta de vanilie
  • 2 ½ cani faina

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zahar, ulei, lapte, apa, amoniac stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Se pune faina cat sa devina o pasta mai groasa. Se ia forma speciala pentru cupercute si se pune pe aragaz sa se incinga.

Forma se unge cu putin ulei, dupa care se pune compozitia cu ajutorul spritului pentru ornat.

Nu se pune prea multa pasta deoarece aceasta isi mareste volumul si risca sa deverseze.


Dupa ce ciupercile s-au copt, palariutele acestora se dau prin ciocolata si prin miez de nuca macinat sau prin nuca de cocos.

Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Pasca fara aluat

Chec pufos

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos