Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 gr unt
  • 8 linguri faina de grau
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 castronel cu cirese negre
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml lapte dulce fiert si racit
  • 1 strop de sare
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar; peste faina se adauga ouale, laptele, untul topit si esenta si se mixeaza la viteza mare pana se obtine un aluat subtire, un pic mai gros ca la clatite.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna compozitia in tava, peste compozitie se asaza ciresele fara samburi si se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa 40 minute.

Cand prajitura este gata, se scoate si se stropeste cu zahar vanilat, se lasa sa se raceasca si se taie felii.

Sa aveti pofta, dragilor!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!