Coltunasi cu visine si sos este o veche reteta de desert. Este simplu de facut, va trebuie doar un aluat si visine fara samburi.
Coltunasi cu visine si sos este o veche reteta de desert. Este simplu de facut, va trebuie doar un aluat si visine fara samburi.
O data ce ati spalat bine fructele, le-ati indepartat samburii si coditele se pune cu zahar peste noapte in frigider. A doua zi lasati sa se scurga bine visinele si siropul rezultat il fierbeti cateva minute sa se ingroase putin.
Pentru aluat bateti ouale cu sare, la care adaugati apoi apa si faina. Trebuie sa va iasa un altuat moale si elastic. Il intindeti subtire si il taiati in patratele. Pe fiecare patratel puneti cam doua visine si pliati apoi in forma de triunghi. Apasati bine marginile ca sa se lipeasca. Puteti face si cu furculita aceasta operatiune, s-ar putea sa mearga mai repede.
Puneti un vas cu apa cu sare la fiert si cand apa clocoteste puneti coltunasii cu visine. Lasati cam 10 minute sa fiarba la foc mic. Se scot si se stropesc cu unt topit.
Coltunasii cu visine se servesc cu smantana deasupra si stropiti cu siropul de visine.
O minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti