Coltunasi cu visine si sos

Coltunasi cu visine si sos este o veche reteta de desert. Este simplu de facut, va trebuie doar un aluat si visine fara samburi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 ml apa
  • 300-350 g faina
  • un praf de sare
  • 1 kg visine
  • 1 cana zahar
  • 50 g unt
  • smantana.

Mod de preparare

Coltunasi cu visine si sos este o veche reteta de desert. Este simplu de facut, va trebuie doar un aluat si visine fara samburi.

O data ce ati spalat bine fructele, le-ati indepartat samburii si coditele se pune cu zahar peste noapte in frigider. A doua zi lasati sa se scurga bine visinele si siropul rezultat il fierbeti cateva minute sa se ingroase putin.

Pentru aluat bateti ouale cu sare, la care adaugati apoi apa si faina. Trebuie sa va iasa un altuat moale si elastic. Il intindeti subtire si il taiati in patratele. Pe fiecare patratel puneti cam doua visine si pliati apoi in forma de triunghi. Apasati bine marginile ca sa se lipeasca. Puteti face si cu furculita aceasta operatiune, s-ar putea sa mearga mai repede.

Puneti un vas cu apa cu sare la fiert si cand apa clocoteste puneti coltunasii cu visine. Lasati cam 10 minute sa fiarba la foc mic. Se scot si se stropesc cu unt topit.


Coltunasii cu visine se servesc cu smantana deasupra si stropiti cu siropul de visine.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...