Corabioare cu branza

Corabioarele cu branza sunt, ca orice fel de prajitura cu branza, un deliciu plin de arome de mirodenii. Incercati-le si veti vedea ca vor fi preferatele familiei!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 3 oua
  • 50 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1/2 cub drojdie
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 400 g branza de vaci
  • 100 ml smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • visine din compot
  • uns
  • 1 ou
  • zahar pudra

Mod de preparare

Cernem faina si in mijloc facem o gaura.Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut si zaharul.Dupa adaugam ouale batute cu sarea,plicurile de zahar vanilat si esenta.Incepem sa framantam adaugand treptat untul topit.Framantam un aluat nelipicios.Dam la dospit pana isi dubleaza volumul
Umplutura-Prima data scoatem visinele din compot si le lasam sa se scurga de sirop.Apoi mixam smantana cu zaharul pana se formeaza o crema.Adaugam branza si esenta si mai mixam putin impreuna.
Luam bucati din aluat si il intindem .Din el taiem cerculete cu ajutorul unui pahar.Punem pe fiecare cerc cate 1 lingurita de branza.Apoi impaturim cercul sub forma unei barcute(unind doar 2 capete).
Asezam intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt incepand din margine.Terminam de asezat barcutele in tava si ungem deasupra cu oul batut dupa punem visinele fara samburi in tava.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Cand o scoatem de la cuptor o pudram cu zahar pudra.

Un produs Philips ar fi foarte util pentru mine, mi-ar usura munca si as termina mai repede de preparat


Corabioarele cu branza se servesc dupa ce s-au racit, pudrate cu zahar pudra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie

Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca