Cornulete cu cacao si dulceata

Pentru a pregati aceste delicioase cornulete cu cacao si dulceata sunt necesare urmatoarele ingrediente: dulceata, cacao, lapte, zahar, margarina, ulei, faina, oua, zahar, drojdie, nuca de cocos, esenta de rom.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 500 g zahar
  • 150 g margarina
  • 100 ml ulei
  • 1
  • 4 kg faina
  • 4 oua
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • un cub de drojdie
  • 3 linguri cacao
  • 1 borcan dulceata
  • 1 pachet nuca de cocos
  • Pentru sirop:
  • 250 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom

Mod de preparare

Laptele, zaharul si margarina se pun pe foc.  Faina se amesteca cu ouale, zaharul, vanilat, drojdia, sarea, uleiul si compozitia cu margarina de pe foc. Se framanta un aluat, care se imparte in 2 bucati. O parte se amesteca cu cacaua. Se lasa la dospit o ora, apoi se rup bucati mici din ambele compozitii si se intind 2 foi (una alba, una cu cacao). Se suprapun foile.Se intinde cu sucitorul, se formeaza o foaie patrata, pe care o tai in romburi, pe diagonala. In mijlocul fiecarui romb se pune dulceata si se ruleaza.

Se unge o tava cu margarina, se pun cornuletele in ea  si se lasa la cuptor 15-20 de minute.

Se fierb 250 g zahar cu 150 ml apa cam 15 minute. Se adauga esenta de rom.

Dupa ce cornuletele s-au copt, se lasa sa se raceasca si dupa se dau prin sirop si nuca de cocos.


Pot fi servite dupa ce se racesc.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Diplomat

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...