Cornulete cu zahar pudra, vanilie si nuci

Se topeste untul sau margarina. Cind este caldut, se adauga zaharul si se freaca spuma, se pun pe rind trei galbenusuri, apoi oul intreg, apa, vanilia

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr. unt sau margarina
  • ¾ pahar zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 1 albus batut (in total 4 oua)
  • 2-3 linguri nuci pisate
  • faina cit cuprinde
  • 4 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • vanilie

Mod de preparare

Se topeste untul sau margarina. Cind este caldut, se adauga zaharul si se freaca spuma, se pun pe rind trei galbenusuri, apoi oul intreg, apa, vanilia si praful de copt. Se amesteca bine compozitia, apoi se pune faina si se framinta un aluat care sa nu fie prea tare. Se taie cite o bucatica de aluat, careia i se da forma unui cornulet. Se asaza cornuletele pe tava de copt la distanta mai mare (cresc la copt), se unge fiecare cu albus batut si se presara cu nuci pisate. Cind se scot din cuptor, se tavaleste fiecare cornulet prin zahar pudra.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!