Cornulete (de vanilie) cu nuci

Se freaca bine untul cu zaharul si nucile, se adauga faina si se framinta. Se ia cite o bucata din coca obtinuta si se face un rulou de grosimea unui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 140 gr. unt
  • 60 gr. nuci macinate
  • 70 gr. zahar
  • 170 gr. faina

Mod de preparare

Se freaca bine untul cu zaharul si nucile, se adauga faina si se framinta. Se ia cite o bucata din coca obtinuta si se face un rulou de grosimea unui deget. Se taie ruloul in bucati lungi de 1-5 cm, se curbeaza fiecare bucata dindu-i forma unui cornulet. Se asaza pe o tava unsa cu unt si se coc la foc moale. Cind se scot din cuptor, se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!