Coronita cu vanilie este un desert delicios, pe care il puteti gasi pe culinar.ro, alaturi de alte retete de prajituri cu vanilie.
Pentru blat, se bate untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga vinul. Separat, se amesteca faina cu cacaua, praful de copt, amidonul si ciocolata rasa. Se pune compozitia intr-o forma de coronita, unsa si tapetata si se lasa la copt 80 de minute. Se scoate forma din cuptor si se lasa apoi la racit. Pentru crema se amesteca praful de budinca cu 6 linguri lapte, iar laptele ramas se fierbe cu 100 gr zahar si zahar vanilat. Se inglobeaza budinca de vanilie si se amesteca mereu.Se dizolva gelatina in compozitia de budinca, dupa care se lasa la racit, in baie de apa rece. Se adauga frisca batuta si se umple blatul de tort taiat in 3 cu aceasta crema. Se tine la rece 3 ore. Separat se amesteca zaharul cu 3-4 linguri de vin si se strecoara, apoi se toarna peste coronita.
Se serveste dupa ce a stat la rece.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Pasca cu smantana
Prajituri delicioase
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii