Coronita de linzert

Amestecam 400 g de faina cu 250 g de margarina racita, apoi adugam 120 g zahar brun, 10 g zahar vanilat, putina sare, coaja razuita de pe o lamiae si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g de faina
  • 250 g de margarina racita
  • 120 g zahar brun
  • 10 g zahar vanilat
  • putina sare
  • coaja razuita de pe o lamiae si 2 galbenusuri de ou

Mod de preparare

Amestecam 400 g de faina cu 250 g de margarina racita, apoi adugam 120 g zahar brun, 10 g zahar vanilat, putina sare, coaja razuita de pe o lamiae si 2 galbenusuri de ou, apoi le prelucram impreuna. Sa nu prelucram prea mult, pentru ca , din cauza caldurii mainii, margarina topita o transforma intr-o ingroseala. (Specialistii spun ca linzerul prelucrat prea mult timp devine destul de grizoasa). Coca tare se tine la rece timp de 1 ora, apoi se imparte in 2 parti. Jumatatea mai mica se pune inapoi la frigider, iar bucata care se vede a fi mai mare se intinde obtinandu-se o foie de aprox. 0,5 cm grosime, pe care o decupam cu un taietor cu diametrul de 7 cm. si nervuri pe partea laterala. Ramasitele se framanta impreuna, apoi continuam formarea lor pana se termina toata coca. Punem foitele intr-o tava smaltuita mai mare si o introducem in cuptorul preincalzit si coacem aprox. 10 minute pana devin de culoarea osului.

Lasam minim 1 cm distanta intre discuri, sa fie loc pentru crestere. Sa avem grija san u le coacem prea mult pentru ca se ard in catevaa secune. Se scot din tava cu o lingura speciala, pentru ca se rup usor. Pana se coace fundul coronitei, scoatem din frigider cealalta jumatate de coca, intindem o foaie de aprox. 0,5 cm grosime si prcedam ca mai sus.

Apoi, decupam cu un decupator de linzer cu diametrul de 2 cm. si nervuri pe partea laterala, centrul discurilor. Pentru acest lucru multi folosesc un decupator normal. Ramasitele decupate se refolosesc pana se termina coca.

Ulterior, ungem partea superioara a cocai gaurite cu albus de ou batut usor, presaram cu 80 g nuca taiata marunt si punandu-le in tava racita se coc ca mai sus. Cel mai repede si mai uniform se poate unge cu bucati de nuca daca presaram tabla de intins cu nuca taiata si punem partea unsa cu ou a prajiturii cu partea in jos peste nuca.

In fianal, lipim discurile coapte cu 120 g de gem de piersici acrisor, astfel incat pe mijlocul discului inferior punem 1 lingurita cu varf de gem , putin il intidem, apoi punem peste un inel. Presaram deasupra un praf de glucoza cu vanilie si le servim racite.
Alte retete dulciuri recomandare

Tiramisu

Bomboane cu visine

placinta cu mere

Diplomat tort

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )

Pentru tocanite, programul stew de la multicooker este ideal : legumele raman intregi indiferent cat de bine fierte sunt,...

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii