Cosulete de cataif cu frisca

Cosuletele de cataif cu frisca sunt un desert simplu si rapid, foarte delicios si ingenios prezentat, potrivit pentru masa de Paste.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g taitei cataif
  • 130g unt
  • frisca batuta
  • Siropul:
  • 1 1/2 pahar cu apa
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • Oua de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Se pune untul intr-o tigaie mare cu coada. Cand untul este fierbinte, se pun taiteii sa se rumeneasca, intorcandu-i usor cu furculita, ca sa nu se sfarime. Daca nu incap toti odata, se rumenesc pe rand.
Se pun apoi toti intr-o tava dreptunghiulara si se asaza cu furculita, astfel incat sa formeze un strat egal. Se toarna deasupra un sirop clocotit, nu prea legat, facut din apa, zahar si vanilie. Se dau la cuptor si se tin pana ce tot siropul a fost absorbit, iar cataiful este bine prins. Dupa ce s-a racit, se taie in cercuri de 5 — 6 cm, se scot cu grija cu un cutit lat, ca sa nu se sfarame.

Se aseaza fiecare bucata pe un platou, se umplu cu frisca batuta si se decoreaza cu oua colorate de ciocolata.


Cosuletele de cataif cu frisca se servesc pe platoul cu prajituri de Paste.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca