Crema de branza cu lamaie

Inmuiem gelatina in apa cel putin 5 minute. Spalam 2 lamai cu apa fierbinte, le stergem si le razuim coaja. Stoarcem zeama de la 2 lamai jumate. Amest

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 foi de gelatina alba
  • 3 lamai
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 75 dkg branza de vaca sfaramata
  • 1
  • 5 dl iaurt
  • Frunze de menta (pentru decor)

Mod de preparare

Inmuiem gelatina in apa cel putin 5 minute. Spalam 2 lamai cu apa fierbinte, le stergem si le razuim coaja. Stoarcem zeama de la 2 lamai jumate. Amestecam zeama de lamaie cu coaja de lamaie razuita si cu zaharul, pana cand acesta de dizolva. Adaugam branza si iaurtul si amestecam bine. Scoatem un vas sau 4 forme. Apasam bine foile de gelatina si le punem intr-un vas. Le tinem la abur pana se topesc. Adaugam gelatina topita la crema de branza. Turnam crema in vas sau in cele 4 forme si o lasam sa stea 3-4 ore, cel mai bine ar fi sa o lasam sa stea pana dimineata in frigider. In acest timp crema va primi o consistenta gelatinoasa. Inainte de servire taiem jumatatea de lamaie ramasa in felii subtiri si decoram crema cu ele si cu frunzele de menta.
Alte retete recomandate

Dulceata de capsuni

Tarta cu visine

Prajitura cu caise

Compot de caise

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...