Cremes

Alautul se intinde subtire cat grosimea unei lame de cutit, se taie in doua si se coace. Preaparam crema amestecand oul cu galbenusurile de ou, cu zah

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 portie de foi de prajitura
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 ou intreg
  • 7 dl lapte
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 2 linguri de faina
  • sare pudra deasupra

Mod de preparare

Alautul se intinde subtire cat grosimea unei lame de cutit, se taie in doua si se coace. Preaparam crema amestecand oul cu galbenusurile de ou, cu zaharul, zaharul vanilat si faina, o diluam cu lapte si o fierbem deasupra aburului pana se ingroasa. Crema racita se intinde pe o foaie, apoi acoperim cu cealalta foaie. Este indicat ca acestea sa fie taiate in prealabil in forma de cuburi pentru a fi foliate mai usor ulterior.
Alte retete prajituri recomandate

Gem de caise

Lapte de pasare

Compot de caise

Prajitura cu capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

Plăcinta cu iaurt și afine este o bunătate, o rețetă care se pregătește foarte ușor și te bucură prin gustul ei...

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos