Cremes

Cremesul este o reteta clasica de prajitura cu crema vanilata si foi sfaramicioase de aluat frantuzesc. Cremes sau cremsnit, oricum ai vrea sa-i spui, este o reteta de prajitura perfecta pentru orice sarbatoare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foile de cremes:
  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 200 ml smintina
  • 250 gr margarina
  • sare
  • Pentru crema de cremes:
  • 5 oua
  • 350 gr zahar
  • 100 gr amidon
  • 1L lapte
  • vanilie
  • 200 gr unt/margarina

Mod de preparare

Prepararea foilor de cremes:

Din cele 500 gr faina luam 300 si la care adaugam oul si smintina si sarea, preparind o coca obisnuita ca pentru taitei, putin mai moale. Din cealalta cantitate de faina, deci 200 gr cu margarina preparam a doua coca care va fi mai moale sa se poata intinde peste cealalta.
Deci prima coca se intinde dreptunghiular si se unge cu cealalata coca, ca si la haios, dar o singura data.
Dupa ce s-a impaturit se taie in 4, si se coc deci 4 foi pe dosul tavii. Doua foi se inteapa sa nu se umfle, iar 2 se impart invizibil ca sa se poata taia mai usor.

Crema de cremes:

In mixer se pun albusurile, se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare si lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul.
Laptele se pune la fiert cu vanilie si cand fierbe se adauga crema in fir subtire, amestecand cu o lingura mare de lemn. Imediat incepe sa se ingroase si se mai tine pe foc amestecand mereu. Cand este groasa bine, se ia de pe foc si se pune untul in portii de cateva cubulete, amestecand pana se absoarbe totul.

Crema este lucioasa si gustoasa. Se raceste si apoi se pastreaza in frigider preferabil cateva ore, sa se intareasca. Se pune intre foi, se ambaleaza bine in folie de Al si la frigider. La servire se pudreaza cu zahar. Se taie foarte bine.

O alta posibilitate este de a aseza foile in tava, apoi asezi crema, iar foile de deasupra le sfarami ca sa se taie mai usor. In acest fel crema nu trebuie lasata la frigider, dar cremesul trebuie lasat ca sa se intareasca crema si sa se inmoaie foile.


Cremesul se serveste la diferite sarbatori dupa ce a stat la rece cateva ore.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinte rulate cu dovleac turcesc

Pentru ca mi-a placut mult rulada lui Merisor am pregatit si eu doua placinte rulate cu dovleac turcesc. Daca mi-aduc...

Desert placinte rulate cu dovleac turcesc
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa