Cremes cu crema simpla de galbenus

Cremesul este o prajitura de casa traditionala si delicioasa. Sa preparam o varianta de cremes cu crema traditionala de galbenus, perfect pentru orice masa de sarbatoare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -250g faina
  • -70g unt
  • -50g zahar
  • -1 lingurita de amoniac
  • -2 cescute de lapte
  • 250g margarina
  • Crema:
  • 5 oua
  • 300 gr. zahar
  • 160 gr. faina
  • 50-60 gr. unt
  • vanilie - 1 baton sau semintele de la 1 pastaie
  • 1 l lapte

Mod de preparare

Cremesul este o prajitura de casa traditionala si delicioasa. Sa preparam o varianta de cremes cu crema simpla de galbenus.

Se face un aluat normal. Se freaca untul cu zaharul; amoniacul se pune in lapte si se amesteca cu faina apoi se amesteca si pasta obtinuta din zaharul frecat cu unt, se amesteca si se framinta bine.
Se fac 2 foi care se coc pe fundul tavii.

Intr-o oala de fiert lapte (cu pereti dubli, intre care este apa), amesteca bine galbenusurile cu 200 gr zahar. Apoi pune faina si putin lapte rece. Intre timp fierbe restul de lapte cu vanilia. Toarna laptele fiert peste compozitia anterioara, amesteca foarte bine si pune pe foc. Este bine sa se amestece continuu compozitia, pentru a nu face cocoloase. Se fierbe (si amesteca) pana se ingrosa bine si pana dispare mirosul de faina cruda.
Se ia de pe foc, adauga untul si amesteca bine. Albusurile se bat spuma iar la sfarsit se adauga 100 gr. zahar si se amesteca cu cealalta compozitie (calda). Amestecarea se face incet, ca de obicei cand se adauga albusuri spuma.

Se pune crema intre foi, dupa care se da la rece pana se intareste.

Optional deasupra cremei se poate pune un strat de frisca lichida batuta.


Cremesul se serveste rece, pudrat cu zahar.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Bradut de Craciun

sursa Bucataresele Vesele :)

Bradut de Craciun
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise