Cremes frantuzesc

Se amesteca toate ingredietele si din aluatul rezultat se coc 3 foi pe dosul tavii. CREMA: Se amesteca foarte bine 300 gr lapte cu 5 lg faina pana can

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • FOI:
  • 350 gr faina
  • 2 oua
  • 175 gr zahar pudra
  • putin bicarbonat(1/2 lingurita stinsa cu zeama de lamaie)
  • 100 gr margarina
  • CREMA:
  • 300 gr lapte
  • 5 lg faina
  • 3 galbenusuri
  • 4 lg zahar pudra
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • vanilie
  • cacao
  • glazura sau zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredietele si din aluatul rezultat se coc 3 foi pe dosul tavii.

CREMA:

Se amesteca foarte bine 300 gr lapte cu 5 lg faina pana cand dispar cocoloasele.

Se adauga 3 galbenusuri si 4 lg zahar pudra.

Aceasta compozitie se fierbe la foc foarte mic/pe abur amestecand continuu pana se ingroasa,apoi se lasa sa se racesca foarte bine.

Se freaca 200 gr unt cu 200 gr zahar pudra apoi se adauga pe rand din compozitia anterioara racita.

Crema obtinuta se imparte in doua.

Intr-o parte se adauga vanilie, intr-o parte cacao(dupa gust).

Se umplu cele trei foi astfel: foaie-crema cacao,foaie-crema vanile,foaie.

Se lasa la rece peste noapte, apoi se taie.

Se glazureaza sau se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!

Reteta Cremes frantuzesc a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro

Alte retete de cremes gasiti aici:

Cremes nemtesc,

Cremes cu biscuiti,

Cremsnit

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...