Cremschnitt nemtesc

Pentru cremschnitt-ul nemtesc va trebuie 300 g unt, 300 g faina tip A, 2 galbenusuri, 1 ou intreg, 3 linguri de otet.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g unt
  • 300 g faina tip A
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 3 linguri de otet
  • Crema:
  • 8 oua (3 intregi si 5 galbenusuri)
  • 1 l de lapte
  • 300 g zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 pachetele de budinca de vanilie
  • 250 g unt
  • 5 albusuri batute spuma si vanilie.

Mod de preparare

Pentru cremschnitt-ul nemtesc, compozitia se imparte in doua: 150 gr. de unt si 150 gr. de faina; 150 gr. de unt , 150 gr. de faina, doua galbenusuri, un ou intreg, trei linguri de otet si sare. Se framanta bine pana se fac bule de aer, apoi se intinde si se unge cu crema de unt de trei ori.
Crema - 8 oua (3 intregi si 5 galbenusuri), 1 l de lapte, 300 g zahar, 6 linguri de faina, 2 pachetele de budinca de vanilie, 250 g unt, 5 albusuri batute spuma si vanilie. Se pune laptele la fiert cu zahar, iar atunci cand clocoteste, se adauga budinca, faina, galbenusurile si trei oua intregi amestecate foarte bine, dupa care se lasa la foc mic, pana se leaga bine. Dupa ce am dat deoparte, adaugam untul si cele cinci albusuri batute spuma.


Dupa ce s-a racit, se toarna crema intre cele doua foi, iar la sfarsit, presaram deasupra cu zahar pudra si cremschnitt-ul nemtesc se poate servi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pui manastiresc

Am reteta la favorite de la Gaby_d si de cate ori parcurgeam retetele ma gandeam ca urmatorul pui asa il voi face, si iata ca...

Pui manastiresc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca