Cuburi cu nuca de cocos

Oul se bate spuma cu 200 g de zahar brun si cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Adauga 50 g de unt la temperatura camerei si amesteca b

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ou
  • 200 g zahar brun
  • jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 50 g unt
  • 300 g faina
  • 10 ml lapte
  • 5 linguri cacao de buna calitate
  • 300 g unt
  • 120 g nuca de cocos

Mod de preparare

Oul se bate spuma cu 200 g de zahar brun si cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Adauga 50 g de unt la temperatura camerei si amesteca bine compozitia cu 300 g de faina. La sfarsit adauga 10 ml de lapte. Unge o tava cu putin unt, tapeteaza-l cu faina si intinde aluatul in tava. Introdu aluatul in cuptorul preincalzit si nu deschide usa cuptorului pentru 10 minute. Coace-l la foc moderat timp de 15 minute. Introdu o furculita in aluat si daca acesta nu se lipeste poti opri cuptorul. Nu inlocui zaharul cu miere. Cand s-a racit taie marginile si taie cuburi de 3x5 cm, dupa care le umpli cu crema de ciocolata fiarta.

Prepara crema conform retetei de la "Tortul de castane cu ciocolata", cu deosebirea ca de aceasta data adaugi crema de ou chiar la inceputul fierberii, 5 linguri de cacao de buna calitate si dupa jumatate de ora de fiert freci compozitia concentrata cu 300 g de unt. Taie cuburile in doua si le ungi bine cu crema. Dupa ce ai asezat o felie peste cealalta, se ung pe toata suprafata.
Tavaleste cuburile umplute prin 120 g de nuca de cocos si aseaza-le unul langa celalalt pe un platou mai mare. In loc de nuca de cocos poti folosi nuca, migdale, alune, arahide, fistic pisat sau susan prajit. Se pastreaza la frigider.

Alte dulciuri retete recomandate

Tarta cu visine

Ciocolata de casa

Prajitura cu caise

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Frigarui de pui

"meniu copii"

Frigarui de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca