Deliciu cu ciocolata si capsuni

Deliciu cu ciocolata si caspuni este un desert delicios cu biscuiti, ciocolata si capsuni. Nu este atat de greu de pregatit si poate fi facut si cu alte fructe. Este o rulada perfecta si pentru mesele de sarbatoare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul de biscuit:
  • 125 g biscuiti picnic
  • 100g arahide
  • 100g unt sau margarina
  • 100 g ciocolata alba.
  •  
  • Crema:
  • 3 oua intregi
  • 6 lg zahar
  • 250ml frisca
  • 100g ciocolata neagra
  • 4 lg garrone orange
  • 10 g gelatina hidratata in 4 lg de apa.
  •  
  • Jeleu de capsuni:
  • 200g capsune date prin blender sau pasate cu o furculita
  • 3 lg cu zahar
  • 1 lg zeama de lamaie si
  • 5 g de gelatina hidratata in 2 lg de apa.
  •  
  • Glazura:
  • 100 ml frisca si 150 g ciocolata.

Mod de preparare

Blatul: se macina arahidele (prin robot sa nu fie prea marunte), biscuitii la fel, se topeste untul, se topeste ciocolata si se amesteca bine toate ingredientele impreuna. Intr-o tava de chec cu fundul rotund, se pune folie si se imbraca peretii cu aceasta compozitie.

Jeleu capsuni: capsunele se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie. Se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina, se da deoparte, se lasa la racit.

Crema: Ouale impreuna cu zaharul se bat pe baie de abur pana isi dubleaza volumul si se ingroasa apoi se lasa deoparte sa se raceasca. Frisca se bate bine pana se intareste, apoi se amesteca cu crema de oua si se mixeaza bine. Se imparte compozitia in doua: intr-o parte se pune ciocolata topita si jumate din gelatina hidratata. Se amesteca bine si se pune apoi crema in tavita de chec.

Peste crema se pune jeleul de capsuni si se da la congelator 15 minute pana se intareste. Peste jeleul de capsuni se pune jumatatea cealalta de crema in care se amesteca cele 4 lg cu garrone si restul de gelatina.

Deasupra se pune un rand de biscuiti si se da la rece. Dupa o ora, se intoarce roll-ul pe un gratar si se imbraca in glazura de ciocolata.

Ciocolata se topeste in cratita pe abur impreuna cu frisca si apoi pusa peste roll. Deasupra se orneaza cu cateva capsune.

Reteta Deliciu cu ciocolata si capsuni a fost propusa de lissa pe forum culinar.ro


Serviti desertul cu capsuni si biscuiti dupa ce s-a intarit glazura, de la rece. Poate fi pregatit foarte usor si cu alte fructe.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale

Cred că aveți cu toții o tigaie pe care o considerați perfectă; cea cu care vă place să lucrați, cea în care ați...

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii