Deliciu cu ciocolata si capsuni

Deliciu cu ciocolata si caspuni este un desert delicios cu biscuiti, ciocolata si capsuni. Nu este atat de greu de pregatit si poate fi facut si cu alte fructe. Este o rulada perfecta si pentru mesele de sarbatoare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul de biscuit:
  • 125 g biscuiti picnic
  • 100g arahide
  • 100g unt sau margarina
  • 100 g ciocolata alba.
  •  
  • Crema:
  • 3 oua intregi
  • 6 lg zahar
  • 250ml frisca
  • 100g ciocolata neagra
  • 4 lg garrone orange
  • 10 g gelatina hidratata in 4 lg de apa.
  •  
  • Jeleu de capsuni:
  • 200g capsune date prin blender sau pasate cu o furculita
  • 3 lg cu zahar
  • 1 lg zeama de lamaie si
  • 5 g de gelatina hidratata in 2 lg de apa.
  •  
  • Glazura:
  • 100 ml frisca si 150 g ciocolata.

Mod de preparare

Blatul: se macina arahidele (prin robot sa nu fie prea marunte), biscuitii la fel, se topeste untul, se topeste ciocolata si se amesteca bine toate ingredientele impreuna. Intr-o tava de chec cu fundul rotund, se pune folie si se imbraca peretii cu aceasta compozitie.

Jeleu capsuni: capsunele se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie. Se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina, se da deoparte, se lasa la racit.

Crema: Ouale impreuna cu zaharul se bat pe baie de abur pana isi dubleaza volumul si se ingroasa apoi se lasa deoparte sa se raceasca. Frisca se bate bine pana se intareste, apoi se amesteca cu crema de oua si se mixeaza bine. Se imparte compozitia in doua: intr-o parte se pune ciocolata topita si jumate din gelatina hidratata. Se amesteca bine si se pune apoi crema in tavita de chec.

Peste crema se pune jeleul de capsuni si se da la congelator 15 minute pana se intareste. Peste jeleul de capsuni se pune jumatatea cealalta de crema in care se amesteca cele 4 lg cu garrone si restul de gelatina.

Deasupra se pune un rand de biscuiti si se da la rece. Dupa o ora, se intoarce roll-ul pe un gratar si se imbraca in glazura de ciocolata.

Ciocolata se topeste in cratita pe abur impreuna cu frisca si apoi pusa peste roll. Deasupra se orneaza cu cateva capsune.

Reteta Deliciu cu ciocolata si capsuni a fost propusa de lissa pe forum culinar.ro


Serviti desertul cu capsuni si biscuiti dupa ce s-a intarit glazura, de la rece. Poate fi pregatit foarte usor si cu alte fructe.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza

Cand vine vorba de placinte sau tarte sarate, ai mei nu dau inapoi deloc! Sub diverse combinatii, cu ingrediente mereu la...

Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise