Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti

Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti este reteta de prajituri excelenta pentru primavara. Realizeaz-o cu ingredientele: biscuiti, ciocolata, branza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blatul:
  • 300 g biscuiti
  • 70 g unt
  • 80 g ciocolata
  • Crema de cocos:
  • 250 g briaza de vaci
  • 150 ml lapte de cocos(din doza)
  • 30 g zahar
  • 8 g agar-agar (Agartine Ruf)
  • Crema de capsuni:
  • 250 branza de vaci
  • 200 g capsuni
  • 70-80 g zahar
  • 8 g agar-agar(Agartine Ruf)

Mod de preparare

Prajitura cu capsuni si blat de biscuiti este un dulce primavaratic si elegant. Maruntim biscuitii si ii amestecam bine cu untul moale. Repartizam biscuitii maruntiti intr-o forma cu perete detasabil, sau intr-un inel direct pe platoul de servire. Apasam biscuitii cu palma pana se aseaza bine formand un blat. Topim ciocolata la microunde (cate 20-30 de secunde apoi controlam si amestecam. Repetam pana aceasta este fluida. Stropim blatul cu ciocolata topita si dam la racorit.

Crema de cocos

Mixam branza de vaci cu zahar si jumatate din laptele de cocos. Cealalta jumatate din laptele de cocos o amestecam cu praful de agar si dam la microunde 30-40 secunde/un clocot scurt. Amestecam pana praful e dizolvat dupa care turnam la crema si amestecam bine. Nivelam crema peste blat si dam la rece.

Crema de capsuni

Amestecam zaharul cu capsunele pana acestea lasa ceva zeama. Scoatem capsunele din siropul lasat, le adaugam la branza de vaci si mixam bine. Zeama lasata o amestecam cu agarul si dam la microunde sa traga un clocot scurt(30-40 secunde), dupa care o adaugam la crema de capsuni si mixam mai departe. Nivelam crema de capsuni peste cea de cocos. Dam la frigider pentru 5-6 ore. Înainte de servire eliberam desertul de cerc si decoram dupa plac si pofta.


Reteta Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti este propusa de MAYA Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Alte retete cu capsuni recomandate

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec economic cu mere

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Deyu. 

Desert chec economic cu mere
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii