Desert cu mere

Merele curatate de coaja si cotoare se taie bucati mai mici si se fierb in putina apa cu 3 parti din zahar si cu vanilia, pana devin pastoase.. Pesme

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g mere
  • 25 ml apa
  • Baton de vanilie
  • 50 g pesmet
  • 60 – 70 g hazar
  • 15 g unt
  • 50 ml frisca

Mod de preparare

Merele curatate de coaja si cotoare se taie bucati mai mici si se fierb in putina apa cu 3 parti din zahar si cu vanilia, pana devin pastoase.. Pesmetul se prajeste in unt topit cu zaharul ramas, se pune la racit. Merele si pesmetul se asaza in straturi alternative intr-un castron, mere – pesmet. Preparatul se raceste si se serveste ornat cu frisca.
Alte retete de prajituri recomandate

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de Porc cu Bere si Legume (Reteta Video)

Nu trebuie sa stai ore intregi langa aragaz, mai mult timp iti ia sa tai ceapa pe care o folosim. Pentru ca fiind o reteta de...

Tocanita de Porc cu Bere si Legume (Reteta Video)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii