Dinte de negustor

1. Galbenusurile se separa de albusuri si se spumeaza cu zaharul praf. Eu am pus zahar tos din uitat de cumparat zahar praf, nu am avut probleme pentr

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 100 nuca macinata
  • 3 linguri cacao
  • 4 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 plic vanilie
  • coaja lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 50 ml de ulei
  • pt deasupra prajiturii :
  • gem de caise sau de capsuni
  • cat sa ungi blatul
  • 150 g zahar pt batut albusuri

Mod de preparare

1. Galbenusurile se separa de albusuri si se spumeaza cu zaharul praf. Eu am pus zahar tos din uitat de cumparat zahar praf, nu am avut probleme pentru ca am completat pe rand cu lapte si a avut in ce sa se topeasca.

2. Dupa ce s-au spumat bine, am adaugat faina ce era deja amestecata cu cacao si cu bicarbonatul, nuca, coaja de lamaie, vanilia si uleiul.

A rezultat un aluat destul de consistent, sa nu vi se para cumva ca e prea gros.

3. L-am intins frumos in tava si l-am pus la cuptor la 325 F pana a fost copt, nu mai stiu timpul dar trebuie incercat cu scobitoarea ca sa stiti cand e copt.

4. intre timp am batut albusurile pe abur, pana au fost tepene iar cand scobitoarea a fost curata am scos si blatul din cuptor.

5. Gemul de capsuni l-am dat un pic prin robot sa fie cat mai uniform si pastos si l-am intins peste blat si cat de repede am putut am intins si albusul si am pus la cuptor la temperatura mica sa se usuce. Inainte am si ornat tot cu un pic de gem de capsuni .


Pofta buna!

Reteta Dinte de negustor a fost propusa de SIMONA.B pe forum culinar.ro

Alte retete de prajituri gasiti aici:

Negresa,

Negresa de post,

Negresa cu banane

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...