Ecler cu ciocolata si cafea

Eclerele cu ciocolata si cafea sunt niste prajituri de casa delicioase. Pregatirile incep cu aluatul pentru ecler. Apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Coji de eclere:
  • 125 g faina
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de amidon
  • 450 ml lapte
  • un plic ness(18 g)
  • 50 g ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • Decor:
  • 250 ml frisca
  • 75 g ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguri unt
  • 50 g ciocolata alba

Mod de preparare

Pregatirile incep cu aluatul pentru ecler. Apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot. Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se lasa la racit. Cand este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul) si devine un aluat lipicios. Se toarna intr-un pos si se deseneaza bastonase in tava. Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra). Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim. NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.

Crema:

Laptele se amesteca cu cafeaua, cacaua si ciocolata si se pune la incalzit pana se topeste ciocolata.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin albicoase,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Cand ciocolata s-a topit se toarna amestecul peste oua in fir subtire si se amesteca continuu.Se pune amestecul in cratita si se pune pe foc mic amestecand incontinuu pana se ingroase ca o budinca. Se lasa la racit.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se pune intr-un castron impreuna cu laptele ssi untul si se da la micorunde 1 min,apoi se amesteca si daca nu s-a topit bine ciocolata se mai da 1 min.


Se taie capacelul eclerelor cu ciocolata si cafea, se pune crema, frisca si capacelul. Se glazureaza cu ciocolata topita si se orneaza cu ciocolata alba.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

reteta romaneasca Această rețetă delicioasă am pregătit-o după o rețetă de la Merișor, căreia îi mulțumesc....

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca