Ecler Miha

Aluatul: apa uleiul si sarea se pun la clocotit, cand clocoteste se adauga faina apoi se ia de pe foc si se amesteca foarte bine cu telul. Cand s-a ra

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul: 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • 1 cana ulei
  • 1 varf cutit sare
  • 8 oua mici sau 7 mari
  • Crema: 1l lapte
  • o cana si jumatate de zahar
  • o cana si jumatate faina
  • patru oua
  • vanilie
  • un pachet margarine
  • Glazura: 2 pungi glazura de la Dr.Qetker

Mod de preparare

Aluatul: apa uleiul si sarea se pun la clocotit, cand clocoteste se adauga faina apoi se ia de pe foc si se amesteca foarte bine cu telul. Cand s-a racit se adauga oale pe rand. (dupa fiecare ou se amesteca foarte pine abia cand sa incorporat tot se adauga si urmatorul ou.)

Se unge o tava cu ulei, se fac bastonase, se da la foc iute. Dupa ce se coc se taie pe lateral pentru a avea pe unde introduce crema.

Crema: Se pune laptele la fiert, separat se bate zaharul, oale, vanilia si faina. Cand laptele fierbe se adauga aceasta compozitie si amesteca cu telul (repede pentru a nu se forma cocoloase). Dupa ce s-a omogenizat se ia de pe foc se adauga margarina si apoi se da la rece.

Glazura: eu o folosesc pe cea de la Dr.Qetker e foarte buna.


Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!