Eclerul simplu este potrivit pentru zilele festive. Ingredientele pentru reteta sunt: apa, faina, lapte.
Aceasta reteta de ecler se face asa: apa cu untura, laptele se pune la fiert, cand da in clocot se ia de pe foc, se adauga faina si se amesteca bine. Se ia de pe foc si pe rând se adauga 5 oua întregi frecandu-se timp de o jumatate de ora. Se lasa 1/2 ora sa se odihneasca. Se unge tava cu ulei sau cu untura, se aseaza gramajoare mici (cu cornetul de preferinta) in tava. Se pune la cuptorul cald si nu se deschide usa timp de 15 minute.
Facem si crema pentru ecler
Amestecam faina cu laptele rece, apoi se adauga 5 linguri de zahar si 5 galbenusuri. Albusul se bate spuma cu 100 g zahar. Cand fierbe laptele se toarna amestecând, apoi dupa ce am mai racit, se amesteca cu albusurile spuma.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii