Ecler simplu

Eclerul simplu este potrivit pentru zilele festive. Ingredientele pentru reteta sunt: apa, faina, lapte.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 100 gr lapte
  • 100 gr apa
  • 100 gr untura
  • 150 gr faina
  • 5 oua
  •  Sare
  • Crema:
  • 700 gr lapte din care se iau 100 ml
  • iar restul se pune la fiert cu 150gr zahar
  • vanilie

Mod de preparare

Aceasta reteta de ecler se face asa: apa cu untura, laptele se pune la fiert, cand da in clocot se ia de pe foc, se adauga faina si se amesteca bine. Se ia de pe foc si pe rând se adauga 5 oua întregi frecandu-se timp de o jumatate de ora. Se lasa 1/2 ora sa se odihneasca. Se unge tava cu ulei sau cu untura, se aseaza gramajoare mici (cu cornetul de preferinta) in tava. Se pune la cuptorul cald si nu se deschide usa timp de 15 minute.

Facem si crema pentru ecler

Amestecam faina cu laptele rece, apoi se adauga 5 linguri de zahar si 5 galbenusuri. Albusul se bate spuma cu 100 g zahar. Cand fierbe laptele se toarna amestecând, apoi dupa ce am mai racit, se amesteca cu albusurile spuma.

 


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu ghebe

Placinta cu ghebe
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca