Ecler simplu

Eclerul simplu este potrivit pentru zilele festive. Ingredientele pentru reteta sunt: apa, faina, lapte.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 100 gr lapte
  • 100 gr apa
  • 100 gr untura
  • 150 gr faina
  • 5 oua
  •  Sare
  • Crema:
  • 700 gr lapte din care se iau 100 ml
  • iar restul se pune la fiert cu 150gr zahar
  • vanilie

Mod de preparare

Aceasta reteta de ecler se face asa: apa cu untura, laptele se pune la fiert, cand da in clocot se ia de pe foc, se adauga faina si se amesteca bine. Se ia de pe foc si pe rând se adauga 5 oua întregi frecandu-se timp de o jumatate de ora. Se lasa 1/2 ora sa se odihneasca. Se unge tava cu ulei sau cu untura, se aseaza gramajoare mici (cu cornetul de preferinta) in tava. Se pune la cuptorul cald si nu se deschide usa timp de 15 minute.

Facem si crema pentru ecler

Amestecam faina cu laptele rece, apoi se adauga 5 linguri de zahar si 5 galbenusuri. Albusul se bate spuma cu 100 g zahar. Cand fierbe laptele se toarna amestecând, apoi dupa ce am mai racit, se amesteca cu albusurile spuma.

 


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii