Eclerul traditional cu crema de vanilie este o prajitura delicioasa si foarte populara. Apa se pune la fiert cu cu untura si laptele.
Eclerul traditional cu crema de vanilie este o prajitura delicioasa si foarte populara. Apa se pune la fiert cu cu untura si laptele, cand da in clocot se ia de pe foc, se adauga faina si se amesteca bine. Se ia de pe foc si pe rand se adauga 5 oua intregi frecandu-se timp de o jumatate de ora. Se lasa 1/2 ora sa se odihneasca. Se unge tava cu ulei sau cu untura, se aseaza gramajoare mici (cu cornetul de preferinta) in tava. Se pune la cuptorul cald si nu se deschide usa timp de 15 minute.
Crema: 700 gr lapte din care se iau 100gr, iar restul se pune la fiert cu 150gr zahar, vanilie. Faina (150gr) se amesteca cu laptele rece, se adauga 5 linguri zahar si 5 galbenusuri. Albusul se bate spuma cu 100gr zahar. Cand fierbe laptele se toarna amestecand, apoi dupa ce am mai racit, se amesteca cu albusurile spuma.
A inceput postul Craciunului, asa ca dragii mei, sa aveti un post binecuvantat si usor! Am profitat de acest lucru si de...
Naut frecat cu ciuperci in sos de rosiiGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa