Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie este o reteta delicioasa de desert. Pentru a pregati eclerele aveti nevoie de faina, oua si margarina, iar pentru umplutura aveti nevoie de vanilie, amidon, oua, lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coji:
  • 250 ml apa
  • 115 g margarina
  • 140 g faina
  • 4 oua
  • Un praf de sare
  • Crema:
  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 5 linguri amidon
  • 1 linguri faina
  • 135 g margarina
  • Vanilie
  • 100 ml frisca
  • Glazura:
  • 70 g ciocolata neagra
  • 1 lingura margarina
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare

Cojile:
Se pun pe foc apa si margarina si se fierb pana dau in clocot. Cand fierb se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se lasa la racit. Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.

Se toarna intr-un pos si se deseneaza bastonase in tava. Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra). Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim. NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.

Crema:
Laptele se pune intr-o cratita se se incalzeasca. Ouale se bat cu zaharul pana se transforma intr-o crema consistenta, apoi se adauga amidonul amestecat cu faina si omogenizeaza. Peste amestec se toarna, in fir subtire, laptele caldut. Compozitia rezultata se pune in cratita si se tine la foc mic(amestecand incontinuu) pana se ingroase ca o budinca. Se lasa la racit. Margarina, la temperatura camerei,se mixeaza pana devine spumoasa,se adauga vanilia si cate o lingura de budinca racita.

Glazura:
Ciocolata se topeste la bain marie impreuna cu margarina si laptele,pana devine lichida. Se lasa sa se racoreasca.


Eclere cu crema de vanilie se servesc dupa ce au stat un timp la rece.
Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa