Felii de Paste

Framantati ingredientele pentru prima foaie si intindeti aluatul in tava unsa si tapetata. Se coace foaia la foc potrivit. Pentru foaia a ll-a: Se ba

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foaia 1:
  • 200 g faina
  • 140 g unt/margarina
  • 70 g zahar praf
  • 2 oua intregi
  • un varf de cutit bicarbonat
  • 1 lingurita
  • Foaia 2
  • 6 oua
  • 250g zahar
  • 250g nuca macinata
  • 3 oua
  • 150g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri cafea
  • 200g unt

Mod de preparare

Framantati ingredientele pentru prima foaie si intindeti aluatul in tava unsa si tapetata. Se coace foaia la foc potrivit.

Pentru foaia a ll-a:

Se bat albusurile cu zaharul pana se intaresc si se tin bine pe tel. Adaugati cele 6 galbenusuri si nuca, amestecati ingredientele si turnati amestecul in tava. Puneti tava la cuptor, la foc potrivit, si dupa ce foaia este coapta, scoateti-o, lasati-o la racit.

Pentru crema :

Se freaca ouale cu zaharul, cacaoa si cafeaua. Puneti amestecul la foc mic si lasati sa dea un clocot. Amestecati incontinuu ca sa nu se prinda de vas.

Cand s-a ingrosat, lasati-o la racit si apoi adaugati untul frecat spuma. Umpleti foile cu omogenizata.
Ornati cu crema.

Alte retete recomandate:

Prajitura Negresa

Prajitura cu mere de post

Prajitura cu mere

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...