Flanul de pere este un dulce care scoate in evidenta foarte bine savoarea perelor de toamna, moi si zemoase.
Se dizolva 200 gr de zahar intr-un litru de apa.
Perele se curata de coaja, se taie in 4 si se indeparteaza mijlocul. Apoi se lasa sa stea 15 minute in apa dulce, doar daca perene nu sunt foarte dulci.
Se amesteca galbenusurile su restul de zahar (50 gr), se adauga smantana si vanilia.
Se bat spuma tare albusurile si se integreaza in amestecul de oua si smantana.
Se unge cu unt un vas termorezistent si se pun perele scurse de apa. Se toarna compozitia peste pere si se introduce in cuptorul incins, unde se coace timp de 10 minute la foc potrivit.
Flanul de pere se serveste cu zahar pudra presarat deasupra.
Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascavalGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa