Foi Ioana

Foile Ioana se fac usor si sunt delicioase. Aveti nevoie de 3 cani de faina, o cana de smantana, 250 g margarina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cani de faina
  • o cana de smantana
  • 250 g margarina
  • sare
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 2 pahare de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 50 g unt
  • o cana de nuci macinate

Mod de preparare

Pentru foile Ioana, se fac din toate ingredientele , foi pe dosul tavii. Crema – 400 ml lapte, 2 pahare de zahar; zaharul se arde si se stinge cu 200 ml de lapte, iar restul de lapte se amesteca cu 2 linguri de faina si se pune peste siropul de zahar, dupa care se pun 50 g unt si se da la o parte. La final, se adauga o cana de nuci macinate si se umplu foile.


Foile Ioana se umplu cu crema si se servesc.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii