Foi Mandica

Deasupra foilor Mandica se presara nuca macinata. Sunt delicioase si se fac usor. Va trebuie 500 g de faina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 oua intregi
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • smantana cat sa cuprinda faina si
  • sare. Crema:
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 4 linguri de faina
  • 300 g unt si
  • 500 g magiun.

Mod de preparare

Pentru foile Mandica din toate ingredientele se face un alut. Rezulta 4 foi se coc pe dosul tavii.Crema – 500 ml lapte, 150 g zahar, 4 linguri de faina, 300 g unt si 500 g magiun. Se face o crema fiarta care, dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma. Se umplu foile cu crema si la mijloc se pune magiun. La sfarsit, deasupra se presara nuca macinata.


Foile Mandica se servesc umplute cu crema si presarate deasupra cu nuca macinata.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...