Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
7 albusuri se bat cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce topeste zaharul si devine lucios. Se incorporeaza faina si nuca, amestecand usor. Se adauga esenta de vanilie.
Se pregateste tava cu foaie de copt si se pune aluatul la copt in cuptorul incalzit, la 180 grade timp de 20 minute.
Intre timp pregatim crema asfel:
Punem pe foc o cratita cu cele 7 galbenusuri, 1 cana de zahar si pachetul de margarină.
Amestecam continuu sa nu se lipeasca si o lasam sa clocoteasca pana ce se ingroasa.
Se adauga zeama de la o lamaie si coaja rasa.
Asamblam prajitura dupa ce s-a răcit blatul si crema.
Se unge prima foaie de napolitana cu jumatate de crema, se pune blatul de nuga si se unge cu restul de crema, dupa care punem ce a de a doua foaie de napolitana.
Pofta buna !
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii