Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Portii
8
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 cana faina
  • 1 cana nuca prajita si tocata
  • 1 esenta vanilie
  • 1 pachet margarina
  • 1 lamaie
  • 2 foi napolitana

Mod de preparare

7 albusuri se bat cu un praf de sare.  Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce topeste zaharul si devine lucios. Se incorporeaza faina si nuca, amestecand usor. Se adauga esenta de vanilie.

Se pregateste tava cu foaie de copt si se pune aluatul la copt in cuptorul incalzit, la 180 grade timp de 20 minute.

Intre timp pregatim crema asfel:

Punem pe foc o cratita cu cele 7 galbenusuri, 1 cana de zahar si pachetul de margarină.

Amestecam continuu sa nu se lipeasca si o lasam sa clocoteasca pana ce se ingroasa.

Se adauga zeama de la o lamaie si coaja rasa.

Asamblam prajitura dupa ce s-a răcit blatul si crema.

Se unge prima foaie de napolitana cu jumatate de crema, se pune blatul de nuga si se unge cu restul de crema, dupa care punem ce a de a doua foaie de napolitana.

Pofta buna !

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajeala de purcel

"Reteta romaneasca"

Prajeala de purcel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca