Foi negre

Foile: oul se freaca cu zaharul, uleiul si laptele. Se adauga cacao, bicarbonatul de amoniu si faina cat cuprinde (sa nu fie prea vartoase foile!). Se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi: 1 ou
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri ulei
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • Pentru crema: 250 gr zahar
  • 250 gr apa
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 250 gr lapte
  • Glazura: 6 linguri zahar praf
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ului
  • 2-3 linguri apa fiarta

Mod de preparare

Foile: oul se freaca cu zaharul, uleiul si laptele. Se adauga cacao, bicarbonatul de amoniu si faina cat cuprinde (sa nu fie prea vartoase foile!). Se fac 3 foi si se coc pe dosul unei tavi unse cu untura si fainata.
Crema: zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa pentru a se obtine un sirop. Budinca cu trei linguri zahar, laptele si siropul se pun la fiet pana se ingroasa. Crema se pune intre foi calda.
Glazura: se amesteca toate ingetientele si se intinde deasupra prajiturii.
Se poate servi dupa aproximativ 5 ore. Se taie in dreptunghiuri micute

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta turceasca cu branza si spanac

Afara-i frig...... dar in casa e cald si bine, mai ales cand te imbie mirosul unei placinte extrem de gustoase.... ... va...

Placinta turceasca cu branza si spanac
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca