Foi rulada pentru prajituri

Pentru foi rulada se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul sub forma de ploaie. Galbenusurile se omogenizeaza.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 foi pe hartie format A4:
  • oua - 6 bucati
  • zahar - 150 g
  • faina - 200 g
  • apa - 50 ml
  • ulei - 30 ml

Mod de preparare

Pentru foi rulada se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul sub forma de ploaie. Galbenusurile se omogenizeaza, se pun peste albusurile batute spuma si se adauga faina sub forma de ploaie. Se amesteca lejer pana se incorporeaza faina. Compozitia obtinuta se intinde pe coli de hartie si se introduce la cuptor la temperatura moderata, pana capata o culoare rumenie. Se prafuiesc cu faina si se suprapun. Hartia se scoate cu cateva secunde inainte de intrebuintare.

Foile rulada se pot umple cu diferite creme, fara sa fie necesara insiroparea.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii