Foietaj cu spuma de capsuni si rubarba

Foietajul cu spuma de capsuni si rubarba este o prajitura de casa aerata, cu un gust acrisor, perfecta pentru o zi de vara.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  •  
  • - 1 pachet foietaj
  • - 350 gr capsuni+rubarba
  • - 180 gr zahar
  • - 6 foi gelatina
  • - 400-450 ml frisca

Mod de preparare

Eu am folosit 2 fire de rubarba, iar pana la 350 gr am completat cu capsuni. Prima data spalam bine atat rubarba cat si capsunile si le scurgem de apa. Taiem bucatele mai mici rubarba si o punem la fiert in apa cat se la acopere max 5 minute, strecuram si lasam deoparte. Punem pe foc capsunile taiate (daca sunt prea mari) impreuna cu zaharul si lasam pana se topeste zaharul, amestecand din cand in cand. Atentie sa nu lasam sa fiarba, doar sa se incalzeasca pana se topeste complet zaharul. Foile de gelatina le hidratam in apa rece timp de 10-15 minute.
Luam de pe foc capsunile, adaugam rubarba si mixam cu blenderul pentru a obtine un piure. Lasam cateva minute sa se racoreasca, doar cat sa nu fie fierbinte. Adaugam gelatina stoarsa si topita pe baie de aburi. Amestecam energic si lasam sa se raceasca.
Frisca o mixam foarte bine si adaugam treptat la piureul racit amestecand usor cu o paleta. Intindem in strat uniform peste un foietaj, iar deasupra presaram cea de-a doua foaie sfaramata. Dam la frigider cel putin 2 ore pentru a se intari spuma.
Servim cu zahar pudra si cu capsuni proaspete.
*Daca nu mai gasiti capsuni, puteti sa inlocuiti cu zmeura!

Pofta Buna!

Reteta foietajului cu capsuni si rubarba a fost oferita de Delicious Flavours.


Foietajul cu capsuni si rubarba se serveste rece, pudrat cu zahar alaturi de fructe proaspete.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca