Fructe uscate in foetaj

Fructele uscate se pun la inmuiat in ceai vreo 2 ore apoi se scurg si se taie bucati mici. Prepararea aluatului: faina se amesteca cu apa, galbenusel

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentrut aluat: 200g faina
  • 3 galbenuse
  • 100 ml apa
  • 150 g unt
  • Umplutura: 300 g fructe uscate-caise
  • smochine
  • stafide-50 g
  • pesmet
  • un galbenus
  • zahar pudra
  • ceai de tei

Mod de preparare

Fructele uscate se pun la inmuiat in ceai vreo 2 ore apoi se scurg si se taie bucati mici.

Prepararea aluatului: faina se amesteca cu apa, galbenusele si putina sare. Se intinde o foaie pe care se repartizeaza untul, se aduna la mijloc cele 4 colturi ale foii si se lasa 10 min la odihnit, la rece. Apoi intinde din nou aluatul si pliaza-l in 3. Se repeta de 2 ori operatia la interval de 10 min. Se intinde aluatul, se presara pesmetul, fructele si se ruleaza sub forma de salam. Se unge cu galbenus si se coace la foc mic.
Se pudreaza cu zahar si se taie felii.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!