Fudge-ul de ciocolata este un desert delicat, ce seamana cu ciocolata de casa dar este mai fin, se topeste in gura, are o consistenta apropiata cu a mousse-ului.
Aceasta reteta de fudge de ciocolata ii apartine celebrului Wolfgang Puck, bucatarul ce se ocupa de 19 ani de meniul petrecerii de dupa decernarea premiilor Oscar. Bineinteles la petrecere fudge-ul ia forma statuietelor, dar tu poti sa-i dai ce forma doresti.
Tapeteaza o tava de 23x23cm cu folie de aluminiu.
Topeste ciocolata pe baie de aburi si las-o sa se racoreasca putin. Adauga galbenusurile si mixeaza la viteza medie pentru 1 minut.
Intr-o oala mica pune zaharul si apa la fiert sa se faca sirop.
In timp ce mixezi toarna cate putin din sirop. Cu o paleta razuie ce ramane pe margini ca amestecul sa fie omogen. Adauga si restul de ingrediente in ordinea data.
Toarna tot amestecul in tava pregatita, niveleaza si da la frigider pentru 2 ore.
Apoi taie in forma dorita.
Poti servi fudge-ul de ciocolata cu fructe proaspete.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii