Fudge de ciocolata

Fudge-ul de ciocolata este un desert delicat, ce seamana cu ciocolata de casa dar este mai fin, se topeste in gura, are o consistenta apropiata cu a mousse-ului.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450g ciocolata amaruie
  • bucati
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 30ml apa
  • 1 cutie lapte condensat
  • 2 linguri wisky
  • 60ml frisca lichida

Mod de preparare

Aceasta reteta de fudge de ciocolata ii apartine celebrului Wolfgang Puck, bucatarul ce se ocupa de 19 ani de meniul petrecerii de dupa decernarea premiilor Oscar. Bineinteles la petrecere fudge-ul ia forma statuietelor, dar tu poti sa-i dai ce forma doresti.

Tapeteaza o tava de 23x23cm cu folie de aluminiu.

Topeste ciocolata pe baie de aburi si las-o sa se racoreasca putin. Adauga galbenusurile si mixeaza la viteza medie pentru 1 minut.

Intr-o oala mica pune zaharul si apa la fiert sa se faca sirop.

In timp ce mixezi toarna cate putin din sirop. Cu o paleta razuie ce ramane pe margini ca amestecul sa fie omogen. Adauga si restul de ingrediente in ordinea data.

Toarna tot amestecul in tava pregatita, niveleaza si da la frigider pentru 2 ore.

Apoi taie in forma dorita.

 


Poti servi fudge-ul de ciocolata cu fructe proaspete.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca