Fudge de ciocolata amaruie

Fudge-ul de ciocolata amaruie nu este altceva decat o reteta fandosita de ciocolata de casa. Atat de fandosita incat mi s-a spus de cei care l-au incercat ca este un desert de cofetarie :).

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g ciocolata amaruie (minim 70% cacao)
  • o cutie lapte condensat (400g)
  • 100g unt
  • 2 lingurite extract de vanilie

Mod de preparare

Fudge-ul de ciocolata este foarte popular in Statele Unite. Este tot o ciocolata de casa, dar mult mai cremoasa si mai fina. Este un desert cu gust intens de ciocolata, fin, care ti se topeste in gura. Se pastreaza foarte bine la congelator, pentru orice moment in care aveti pofta de dulce. Cei care l-au incercat mi-au spus ca este un desert de cofetarie :).

Este atat de usor de preparat ca nu te-ai astepta la un desert atat de delicios.

Pune untul impreuna cu ciocolata rupta bucati intr-un vas, la foc mic, pana cand se topesc impreuna si ai o crema omogena. Ia vasul de pe foc, adauga laptele condensat si amesteca in continuare. Amestecul se intareste foarte repede, asa ca toarna-l intr-o tava tapetata cu folie alimentara si da-l la congelator pana se inareste de tot.

Daca nu dispui de lapte condensat, poti sa il inlocuiesti cu 300ml lapte evaporat, 10 bezele mari (marshmallows) si 30g zahar, pe care le adaugi in amestecul de ciocolata si unt, dar tot la foc mic, oala nu se ia de pe foc, pana cand se topesc toate.


Fudge-ul de ciocolata amaruie se taie in bucati dupa ce s-a racit. Se mai pot adauga si nuci, alune sau migdale.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Baclava turceasca (reteta video)

O reteta delicioasa si aromata de Baclava care se face foarte usor si rapid

Baclava turceasca (reteta video)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca