Fursecuri corabioare

Pentru corabioare se cerne pe masa de aluat faina amestecata cu zahar pisat si vanilat. Se face loc la mijloc si se pun galbenusurile, doua lingurite de apa rece.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 120 g zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite apa rece
  • 200 g unt proaspat
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Pentru corabioare se cerne pe masa de aluat faina amestecata cu zahar pisat si vanilat. Se face loc la mijloc si se pun galbenusurile, doua lingurite de apa rece, untul proaspat taiat in bucati si un praf de sare. Se framanta repede un aluat care se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca la rece. Se intinde pe masa de aluat presarata cu putina faina, o foaie groasa de 1/2 cm. Se taie forme rotunde sau romburi care se coc pe o tava, la foc potrivit, mai mult slab. Prajitura nu trebuie sa se rumeneasca. Aluatul de corabioare trebuie framantat repede la loc rece, pentru ca untul sa nu se moaie de caldura maini.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...